Rēzeknes sākumskolas 3.klašu skolēniem 28.februārī tika piedāvāta praktiska un izglītojoša nodarbība “Konditoru profesijas noslēpumi” ar mērķi iepazīt un gūt praktisku ieskatu vienas no saldākajām profesijām ikdienas darba pienākumos un praktiskā darba norisē, kuru īstenoja Rēzeknē pazīstams uzņēmums “LaPizza”.
Izglītojamie saņēma vispusīgu informāciju par konditora darbā pielietojamiem instrumentiem, īpaša apģērba nozīmi šī profesijas pārstāvja darbā, specifiku kopumā un darbojās patstāvīgi – strādāja ar smilšu mīklu veidojot smilšu groziņus, kurus pildīja ar krēmu, tad dekorēja ar augļiem un citiem kūku un tortu apdares un rotāšanas pusfabrikātiem.
Nodarbībā skolēniem tika uzsvērts, ka konditors veido ne tikai konditorejas izstrādājumu, bet gan sava veida mākslas darbu, ar kuru iepriecināt citus, tāpēc tādas īpašības kā precizitāte, radošums un kreativitāte ir vienas no nozīmīgākajām šajā profesijā, lai varētu veidot skaisti noformētu gatavo izstrādājumu.
Nodarbību noslēdzot izglītojamie novērtēja un degustēja sava darba galarezultātu – krāšņo, pildīto smilšu groziņu, kas bija ne tikai garšīgs, bet arī vizuāli baudāms.
Marta Teicāne no 3.d klases dalās, ka “…patika dekorēt saldo groziņu. Es iejutos mazā mākslinieka lomā!!!”, savukārt, Evelīna Vidiņa no 3.a klases noskaidroja, ka “Konditoram ir jābūt arī spēcīgam, jo ir jānēsā lieli smagumi”. Ērika Čuhnova no 3.m klases stāsta, ka “…arī gribu būt kondore! Kūciņa bija ļoti garšīga! Paldies!”.
Rēzeknes sākumskola izsaka pateicību uzņēmumam SIA “LaPizza”, uzņēmuma konditoriem par piedāvāto aktivitāti un Ilonai Filipenokai par izsmeļošu un interesanto stāstījumu.
Nodarbības tika īstenotas projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.
Rēzeknes sākumskolas pedagogs karjeras konsultants
Karolīna Vogina