Rēzeknes sākumskolas 3.klašu skolēniem 29.janvārī tika piedāvāta praktiska un izglītojoša nodarbība, kurā skolēni saņēma vispusīgu informāciju par tādām profesijām kā pavārs, pārtikas tehnologs, konditors, pavāra palīgs u.c., noskaidroja darba tirgus tendences dotajā jomā.
Nodarbības praktiskajā daļā skolēniem bija iespēja vērot vienas no saldākajām profesijām – konditora darba paraugdemonstrējumu – darbošanos ar smilšu mīklu veidojot smilšu groziņus, kurus pildīja ar krēmu, tad dekorēja ar augļiem un citiem kūku un tortu apdares un rotāšanas pusfabrikātiem, turklāt bija iespēja pašiem pielaikot tādu darba apģērba elementus, kā cepurītes, cimdi un priekšauti, un noskaidrot šo darba elementu nepieciešamību strādājot ar pārtiku.
Nodarbībā skolēniem tika uzsvērts, ka pārtikas rūpniecībā iesaistītajiem profesionāļiem jāpiemīt tādām īpašībām kā precizitātei, radošumam un kreativitātei, lai varētu veidot skaisti noformētu gatavo ēdināšanas izstrādājumu.
Amēlija no 3.d klases dalās, ka “…uzzināja, kā darboties ar konditorejas maisiņu”, bet Markuss stāsta, ka “… ir uzzinājis, ka gatavot pašam ir jauki. Pārsteidza, ka tāds darbs ir ilgs un vajag būt pacietīgam un uzmanīgam”.
Rēzeknes sākumskola izsaka pateicību uzņēmumam SIA “LaPizza”, uzņēmuma profesionāļiem par piedāvāto aktivitāti un Ilonai Filipenokai par izsmeļošo un interesanto stāstījumu.
Nodarbības tika īstenotas projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.
Rēzeknes sākumskolas pedagogs karjeras konsultants
Karolīna Vanaga