Rēzeknes sākumskolas 3.d klases skolēni kopā ar klases audzinātāju 2024.gada 6.decembrī apmeklēja Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Inženieru fakultātes Pārtikas produktu pārstrādes laboratoriju, kur norisinājās Ziemassvētku ieskaņu izstāde-tirdziņš „Gardais sadarbībā ar RTA.” Šis pasākums pulcēja ne tikai vietējos iedzīvotājus, bet arī visus pārējos interesentus, lai baudītu svētku atmosfēru, iepazītu dažādus pārtikas produktus un atskatītos pagātnē.
Skolēniem patika iejusties degustatoru lomā, nogaršot dažādus produktus, izteikt savu viedokli par garšu un vizuālo izskatu, aizpildot īpaši sagatavotas anketas. RTA Ziemassvētku ieskaņu izstāde-tirdziņš izcēlās ar radošu un draudzīgu atmosfēru, sniedzot iespēju stiprināt saikni starp akadēmiju un sabiedrību, kā arī popularizēt reģiona talantus un inovācijas pārtikas produktu pārstrādes jomā.
Katram produktam ir ne tikai sava garša, bet arī – stāsts. Pārtikas ražošana ir bagāta ar tradīcijām, iepakojums bieži vien kļūst par šo stāstu nesēju, saglabājot vēsturi un iedvesmojot nākamās paaudzes. Izstādes „Laikapaka” autors Artūrs Āboliņš, iedvesmojoties no „bērnības garšas”, kopš 2011. gada pēta Latvijas pārtikas vēsturi, īpaši Rēzeknes Piena Konservu Kombinātu. Izstādē bija aplūkojami 20.gadsimtā ražoto un ievesto pārtikas produktu iepakojumi, kas veidojuši mūsu ēšanas paradumus un „Latvijas garšu”. Simboliski, ka izstāde notiek Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, kur top nākotnes pārtikas nozares profesionāļi.
Rēzeknes sākumskolas
skolotāja Līga Tutina