1

Rēzeknes sākumskolas 6.a1 un 6.a2 klases skolēni iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros devās uz Lūznavas muižu

Rēzeknes sākumskolas 6.a2 klases skolēni 2020.gada 11.februārī, bet 6.a1 klases skolēni 2020.gada 25.februārī iniciatīvas ”Latvijas skolas soma” ietvaros devās uz Lūznavas muižu, kur gida pavadībā iepazinās ar Lūznavas muižu un vietas vēsturi. Interaktīvā veidā skolēni tika iepazīstināti ar muižas dizaina elementiem un piedalījās grafikas darbnīcā.

Rēzeknes sākumskolas 6.a1 un 6.a2 klases skolēni saka, ka saistošs bija gides stāstījums par Lūznavas pils vēsturi un tās īpašniekiem – Lūznavas muižas īpašnieks bija Staņislavs Kerbedzs; Lūznavas muižas kungu māja sākta būvēt 1905.gadā; ēku ir projektējis pats muižas īpašnieks Staņislavs Kerbedzs u.c. Tas bija izzinošs, interesants un aizraujošs! Tika izstaigātas muižas istabas, kur ir iespējams pārnakšņot arī tūristiem. Uzzināja, ka tur ir nakšņojuši arī Latvijā zināmi cilvēki – bijušais Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, latviešu politiķis Artis Pabriks u.c., apskatīti muižas bēniņi un izstāde. Ieintriģēja uzdevumi, kuri bija jāveic ekskursijas laikā pa Lūznavas muižu, kas palīdzēja interaktīvā veidā iepazīties ar muižas dizaina elementiem. Darbojoties grafikas darbnīcā, guva zināšanas par šo mākslas veidu, paši veidoja grafikas iespieddarbus (tā senāk cilvēki grafiski iespieda apsveikumus, attēlus un ielūgumus), kurus  paņēma līdzi par piemiņu.

Paldies māksliniekiem par interesanto, saistošo, zināšanām bagāto stāstījumu un aktīvu darbošanos, kas ieintriģēja skolēnus!

Rēzeknes sākumskolas
bibliotekāre/ skolotāja Inta Lāce

Foto galerija Attēlu rezultāti vaicājumam “emoji camera black and white”