Rēzeknes sākumskolas 4.klašu skolēni iepazīst datordizainera profesiju

Mūsdienās datordizains ir tā joma, kas ir sastopama praktiski it visur – projektēšanā ražošanas, celtniecības un izglītības jomā, informācijas biznesā, reklāmā un poligrāfijā, modes industrijā, izklaidē un mākslā, WEB-portāla dizainā u.c.

Tā kā pieaugošā pieprasījuma dēļ arī karjeras iespējas dotajā sfērā pastāvīgi pieaug un datordizainera profesija acīmredzami  ir aktuāla darba tirgū, tad Rēzeknes sākumskolas 4.klašu skolēniem tika piedāvāta iespēja iepazīties tuvāk ar datordizaina speciālista darbu. Nodarbības norisinājās 2019.gada 26.novembrī uzņēmuma SIA “Zeize” uzņēmuma telpās, kur izglītojamie ne tikai saņēma informāciju, vēroja klātienē uzņēmuma darba organizāciju un tehnoloģisko nodrošinājumu, bet arī darbojās praktiski.

Nodarbības gaitā izglītojamie noskaidroja, ka datordizaineram ir jāprot veidot saskarsmi ar dažādiem klientiem, jāpielāgojas dažādām prasībām, jārealizē māksliniecisko ideju izmantojot datortehniku utt.

Savukārt, nodarbības praktiskajā daļā skolēni veica poligrāfijas produkta  izveidi – personalizēto magnētiņu ledusskapim, vēroja kā noris krūzītes apdruka, un pielietoja nepieciešamo tehniku.

Izglītojamie noskaidroja, ka vizuālā māksla un informātika ir tieši saistītas ar datordizaina profesionālo jomu, turklāt spēja nepārtraukti apgūt jaunas zināšanas un tehnoloģijas ir neatņemama datordizainera darba sastāvdaļa.

Rēzeknes sākumskola izsaka pateicību A. Filipenokam un uzņēmumā SIA “ZEIZE” strādājošiem speciālistiem par iespēju Rēzeknes sākumskolas skolēniem iepazīt jaunu profesiju.

Nodarbība norisinājās projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”  ietvaros.

Rēzeknes sākumskolas
pedagogs karjeras konsultants
Karolīna Vanaga

Foto galerija Attēlu rezultāti vaicājumam “emoji camera black and white”