Kas pavāram katliņā?

 50292170_330459110893179_2696509489246371840_nProjekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās unprofesionālās izglītības iestādēs” ietvaros Rēzeknes sākumskolas 4. klašu izglītojamajiem 2019.gadu iesākot tika piedāvāta nodarbība “Kas pavāram katliņā?” RTA Inženieru fakultātes struktūrvienības Ģeotehnoloģiju un ekoindustrijas pētnieciskā centra inženieres Samantas Gailes vadībā.

Nodarbības laikā izglītojamie saņēma vispusīgu informāciju par pavāra profesijas nozīmīgumu un pieprasījumu šībrīža darba tirgū, radniecīgām profesijām, pašas Samantas Gailes profesionālo ceļu no pavāra profesijas līdz pārtikas inženiera profesijai, stereotipiem, kas nereti saistāmi ar šo profesionālo jomu, un karjeras iespējām, kā arī darbojās praktiski, veidoja veselīgu un saldu kārumu – žāvēto augļu un riekstu rafaello konfektes.

Nodarbībā izglītojamiem tika uzsvērts, ka pavārs ne tikai gatavo ēdienu, bet gan sastāda pats savas receptūras, domā par ēdienu uzturvērtību un noformē ēdienu pasniegšanu, tāpēc šim profesionālim ir nepieciešamas arī mākslinieciskas un radošas ievirzes.

Nodarbību noslēdzot izglītojamie baudīja sava darba augļus – degustēja pašu veidotās konfektes, kas bija ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas un tika aicināti patstāvīgi pagatavot mājās mājiniekiem, tādā veidā rosinot izglītojamajos interesi par ēdienu pagatavošanu.

Rēzeknes sākumskolas pedagogs karjeras konsultants
Karolīna Vogina