Rēzeknes sākumskola piedalās SIA “ALAAS” konkursā “Sāc ar sevi!”

difference-between-pet-and-hdpeJau ceturto gadu pēc kārtas Rēzeknes sākumskola piedalās SIA “ALAAS” konkursā otrreizējo materiālu  vākšanā  “Sāc ar sevi!”. Iepriekšējos trīs gadus Rēzeknes sākumskolas skolēni bija visaktīvākie PET pudeļu vācēji un sākumskola konkursā ieguva 1.vietu.

Konkursa mērķis ir iesaistīt izglītības iestāžu skolēnus un pirmsskolu izglītības iestāžu audzēkņus aktīvā atkritumu šķirošanā, veicināt dabas resursu saglabāšanu. Konkursa laikā izglītības iestāde organizē otrreizējo materiālu – PET pudeļu un HDPE iepakojuma un pudeļu vākšanu. 

Pēc konkursa noteikumiem, izglītības iestādes, kuras savāc visvairāk otrreizējā materiāla daudzumu kilogramos, iegūst godalgotās vietas. Šogad konkursa uzvarētāji iegūs  AS ,,Latvijas Zaļais punkts’’ speciālbalvu – dāvanu karti 250 eiro vērtībā piedzīvojumiem šķēršļu trasē kokos ,,Rāznas Priedes’’ un ,,RIMI’’ dāvanu karti 50 eiro vērtībā. 1. – 3. vietas ieguvējiem SIA ,,ALAAS’’ dāvinās  veikala ,,DEPO’’ dāvanu kartes un ALAAS vides galda spēli ,,100 jautājumi par atkritumiem!’’.

PET pudeļu un HDPE iapakojuma un pudeļu vākšana tiek organizēta no 2018.gada septembra līdz 2019.gada 8.aprīlim.

Konkursa otrreizējo materiālu vākšanā “Sāc ar sevi”
koordinatore sākumskolā Sandra Gaveika