20170221_161852

RĒZEKNES SĀKUMSKOLAS SKOLĒNI RĒZEKNES PILSĒTAS BĒRNU BIBLIOTĒKĀ

Pēc UNESCO (Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija) iniciatīvas pasaulē 21. februārī atzīmē Starptautisko dzimtās valodas dienu, lai uzsvērtu valodu un kultūru daudzveidību, veicinātu sabiedrības saliedētību, toleranci un starpkultūru dialogu. Arī Latvijā jau vairākus gadus Starptautiskajai dzimtās valodas dienai tiek veltīti dažādi izglītojoši un kultūras pasākumi. Tāpēc 2017.gada 21.februārī Rēzeknes sākumskolas skolēni (Agneta Jugane – 1.b klase, Kristīne Bufale – 2.b klase, Santa Kroiče – 2.b klase, Armands Silagailis – 4.a klase, Armands Latiševs-Čudars – 4.b klase) piedalījās pasākumā, kurš norisinājās Rēzeknes pilsētas Bērnu bibliotēkā.

Pasākums tika veltīts novadnieka, dzejnieka, novadpētnieka, folkloras vācēja Antona Slišāna dzīves ziņas pieminēšanai. Tika popularizēta 2006.gadā iznākušais Antona Slišāna krājums “12”, kurā bērnu dzejoļi ir tulkoti 12 valodās. Rēzeknes sākumskolas skolēni un citu skolu skolēni, kā arī jaunieši un pieaugušie deklamēja dzejoļus. Starptautiskajā dzimtās valodas dienā Antona Slišāna dzejoļi izskanēja divpadsmit valodās – latgaliešu, latviešu, lietuviešu, vācu, angļu, ukraiņu, ebreju, krievu, baltkrievu, igauņu, romu un poļu. Pasākuma beigās ziedlapiņā tika ierakstīti vārdi izskanējušās valodās un izveidots zieds. Katrs pasākuma dalībnieks saņēma dāvanu.

Paldies Rēzeknes pilsētas Bērnu bibliorēkas bibliotekārei Vijai Grišinai par uzaicinājumu, sirsnīgo uzņemšanu un iespēju dzirdēt dzeju daudzās valodās.  Rēzeknes sākumskolas skolēniem par izteismīgo deklamēšanu, skolēnu audzinātājām – Silvijai Neško, Ingai Rudzītei, Rutai Silickai, Annai Rancānei par atsaucību un palīdzību skolēniem sagatavoties pasākumam, skolēnu vecākiem par atbalstu.

Rēzeknes sākumskolas bibliotekāre Inta Lāce

Foto galerija Attēlu rezultāti vaicājumam “emoji camera black and white”