IMG_2889

100 dienu mirkļi skolā

3.februārī Rēzeknes sākumskolā notika 1.klašu pasākums “100 dienu mirkļi skolā”. Pasākumā piedalījās 1.klašu skolēni, vecāki un skolotāji.

100 dienas ir posms, kad skolēni pierod pie skolas kārtības, ikdienas ritma, skolas vides, jauniem draugiem, kad mācās sadarboties, draudzēties un mācīties. Arī vecākiem šis laiks ir īpašs, jo viņu bērni nu ir kļuvuši par skolēniem. Pirmajās 100 dienās pirmklasnieki ir apguvuši burtus, ciparus, notis. Tās ir burvju atslēdziņas, ar kurām var atslēgt visas durvis uz zināšanām.

Pasākuma gaitā tika lasīta Lielā grāmata. Mazie pirmklasnieki izdziedāja, izdejoja, izstāstīja savus pirmos iespaidus, piedzīvojumus skolā. Kad grāmata bija izlasīta, skolēnus apciemoja noslēpumainās grāmatu fejas, kuras pārsteidza visus ar burvju putekļiem, lai būtu vēlēšanās un spars mācīties tālāk. Skolēnus bija ieradušies sveikt vecākie skolas biedri – 6.klases skolēni, uzdāvinot muzikālu priekšnesumu un medaļas. Jaunus emocionāli mirkļi tika piedzīvoti, skatoties filmu “100 dienu mirkļi skolā”. Tajā bija redzami fragmenti no skolas ikdienas. Noslēgumā visus klātesošos uzrunāja un sveica skolas direktore Ilona Stramkale. Īpašu prieku bērnos raisīja saldā dāvana –  burtu ABC kliņģeri.

Pasākums noslēdzās ar kopīgu fotografēšanos un mielošanos ar kliņģeri klasēs.

 

1.klašu audzinātājas Sandra Juste, Silvija Neško, Laura Meščanova

Foto galerija Attēlu rezultāti vaicājumam “emoji camera black and white”