Projekta „Sporto visa klase” otrā sezona

Š.g.2.novembrī „Vidzemes Olimpiskajā centrā” Valmierā ar jauno dalībnieku sveikšanu atsākās projekta “Sporto visa klase” trešā sezona. Šogad iesaistīsies jaunas 82 klases no 73 izglītības iestādēm visā Latvijā. Līdz ar to projektā piedalīsies jau vairāk kā 3000 skolēnu no 130 klasēm. Rēzeknes sākumskolas 4.b klase, klases audzinātāja Anna Rancāne un sporta skolotāja Lolita Malinovska,  turpinās piedalīties projektā jau otro sezonu, bet pirmo sezonu sāks Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas un Rēzeknes 3.vidusskolas 3.klases.

Projekts “Sporto visa klase” paredz trīs fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā, papildus tām dienām, kad notiek divas noteiktās obligātās sporta stundas. Viena papildus nodarbība būs peldēšanā, otra būs sporta spēļu nodarbība vai nodarbība svaigā gaisā, savukārt trešā būs stājas korekcijas un vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbība saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas izstrādātu paraugprogrammu.

Šim projektam ir savi uzdevumi un noteikumi – gada laikā notiks draudzības sacensības stafetēs ar citām skolām, vērtēs klases vidējo vērtējumu Valsts ieskaites darbos latviešu valodā un matemātikā un ir jāizdara kāds labs darbs.

Lai projektā varētu turpināt līdzdarbību, paldies sakām Rēzeknes pilsētas domei, Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldei par projekta atbalstu,  nodrošinot  sporta inventāra un ekipējuma iegādi un sniedzot iespēju apmeklēt peldbaseinu.

Rēzeknes sākumskolas 4.b klases komanda plāno piedalīties arī Rēzeknes pilsētas 18.novembra skrējienā “Ieelpo Rēzekni!”, bet projekta „Sporto visa klase” trešās sezonas svinīga atklāšana visām Rēzeknē iesaistītajām klasēm notiks š.g.9.decembrī.

Rēzeknes sākumskolas
sporta skolotāja Lolita Malinovska