20161021_094847

Sākumskolas 1.-4.klašu skolēni piedalījās Vislatvijas Putras programmā

Oktobris – putras mēnesis. Lai veicinātu skolēnu zināšanas par graudaugu lomu uzturā, Latvijā tiek rīkots projekts „Putras programma” skolās. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar a/s „Rīgas Dzirnavnieks”, Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC).

Rēzeknes sākumskola jau otro gadu iesaistījās Vislatvijas putras programmas aktivitātēs,  t.i. PUTRINGĀ. Skolēni klausījās izzinošo putras lekciju par graudaugu produktu nozīmi ikdienā, uzzināja, kāpēc ir svarīgi ēst putras un kāpēc putras ēd sportisti, mūziķi, aktieri un citi.  Bērni zīmēja, aplicēja un veidoja savu putras šķīvi un šo darbu izstāde joprojām ir redzama skolas gaiteņos.

3.-4. klašu skolēni piedalījās aptaujā, kuras rezultātā tika noskaidrota iecienītākā un pēc bērnu domām visgaršīgākā putra. Tādu godu mūsu skolā ir izpelnījusies auzu pārslu putra. No 146 aptaujātajiem 66 bērni auzu pārslu putru ir minējuši kā mīļāko putru. Savukārt 138 skolēni ir rakstījuši, ka putra ir veselīgs ēdiens.

Visi 1.-4.klašu skolēni tika aicināti piedalīties savas putras receptes veidošanā, lai piedalītos Vislatvijas Putras pavārgrāmatas veidošanā. Veiksmīgākās katras klases receptes tika ievietotas putras pavārgrāmatā, bet bērniem tika pasniegtas „Rīgas Dzirnavnieka” balviņas un diplomi.

Skolas Putras programmas koordinatore
Ruta Silicka