img_8690-4

“Karjeras nedēļa 2016” – SPĒLE “ES BŪŠU…”

12.oktobrī  Karjeras nedēļas 2016 ietvaros Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijā tika organizēta spēle “Es būšu…”.  Pasākuma mērķis –  sekmēt skolēnu radošo pašizpausmi un sevis izzināšanu, veicināt  izpratni par dabaszinību un matemātikas profesiju dažādību, izmantojot spēles elementus un attīstīt bērnu  radošās spējas un tēlaino domāšanu.

Spēlē “Es būšu…” piedalījās septiņu  pilsētas skolu komandas. Katra komanda rādīja savu sagatavoto priekšnesumu jautra joka vai anekdotes veidā. Pēc priekšnesumiem komandas piedalījās konkursā par  profesijām, kas saistītas ar dabaszinībām un matemātiku.

Visi skolēni ļoti azartiski pildīja uzdotos uzdevumus – minēja mīklas, rādīja mēmo šovu, atpazina profesijas pēc to aprakstiem, no dotajiem burtiem sastādīja profesiju nosaukumus. Spēles žūrijas komisija vērtēja gan skolu komandu rādītos priekšnesumus, gan atbildes uz uzdevumiem. Rēzeknes sākumskolas komanda, kuras sastāvā bija 6.a klases skolēni Ilva Lontone, Paula Anspoka, Vlada Viktorija Jonikāne, Ieva Onževa, Liāna Saule, Daniela Trupavniece, kopvērtējumā ieguva 1.vietu starp pilsētas skolu komandām.

 

Rēzeknes sākumskolas dabaszinību skolotāja Zaiga Bogdanova